2a december 2012

2012-12-02 | 11:47:00
Har, efter allt, tappat all motivation på träning. Inte tränat sedan i onsdags och kommer nog inte träna förrän imorgon pga denna hemska förkyldning. Tänkte därför dela med mig om bra tips på hur man stannar motiverad.
 

- Skriv dagbok/blogg

Att hålla reda på allting du gör och skriva ner vad du känner om allt och hur det går kommer verkligen att vara bra för dig. Fördelen med att sedan starta en blogg och skriva om allt är att du kan peppa andra och de i sin tur peppar dig. Dina läsare kan även säga åt dig om du inte gör vad du ska/ har sagt att du ska göra. Det gör ju att du får lite mer press på dig själv vilket kan vara bra ibland. 

 

- Var positiv

Bra för dig om du är en optimist, för då är du hoppfull och att ha hopp för sig själv kommer att göra så att du lyckas med att uppnå dina mål eftersom att du verkligen tror och vet att de är möjliga att uppnå. Stay positive så att säga!

 

- Gör träningen och kosten till en vana

Om du gör ett schema över saker så som träningsövningar och kost så kommer det så småningom att bli en vana eftersom att du följer schemat du har. Försök därför att göra det här till en vana för motivationen kommer att komma så mycket enklare till dig då.

 

- Följ dina framsteg

När du kan titta tillbaka och se hur mycket du har förbättrats, så kommer du få världens bästa boost till att förbättras ännu mer. Även om dina framsteg kanske tar ett tag eller om du till och med har misslyckats med ditt första delmål, så är utvärdering för vad som gick fel och vad som du behöver förbättra sjukt viktig.

 

- Kom ihåg

När du känner att det är dåligt med motivation till träningen, tänk på saker som inspirerar dig. Det kan vara en sång, en quote, en förebild eller bara helt enkelt att du vet att du inte är den enda som kämpar med att bli mer hälsosam kan få dig på bättre humör och ge dig mer motivation. Försök annars att göra ett inspirerande collage och häng upp det på ett ställe du ser väldigt ofta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback