3e december 2012

2012-12-03 | 10:52:00

Fett hit och fett dit. Alla vill hela tiden veta hur man får bort det förbaskade fettet men ingen verkar veta ett skit om hur det går till. Skämtosido, jag blir så trött på allt prat om mat hit och dit.

 

Kosttillskott:
Det jag skulle tipsa om är att ta kosttillskott Omega-3 . Finns att köpa vartsomhelst egentligen, Ö&B är nog det billigaste alternativet om ni inte vill beställa hem. Men i alla fall. Omega-3 gör att du kan som tjej kan ”punktförbränna” fettet som du vill bli av med.. Inte boxtavligen, men ja nästan. Omega 3 fetter tar bort fetterna där vi som minst vill ha det, ryggfett, magfett, fett mellan låren, rumpan, gäddhäng. Ja de ställena hjälper den till att ta bort fettet på som mest om du är tjej. För killar hjälper det lite överallt men det har inte samma drastiska effekt som tjejer. Dosering: 3 kapslar morgon, 2 dagen och 3 kvällen. Jag vet att det bara står två per dag på burken, men det finns ingenting bevisat att det inte är bra att ta för mycket omega3, det finns alltså inga biverkningar utan bara bra om du tar mycket av dem(kanske inte en burk dagligen….).

 

Mat:
Försök även här att äta mycket fetter och proteiner. Dra ner på allt som kallas snabba kolhydrater och ersätt de med långsamma. Även om man äter jättemycket sallad så gör det att allt går igenom kroppen så mycket lättare (kroppen tar ej upp ”skit’ lika lätt om man får i sig mycket grönt) . Försök därför att alltid äta så nära växtriket som möjligt. Det finns så otroligt många olika alternativ istället för exempelvis köttfärssås och massa spaghetti. Nej men ni förstår, det finns så mycket mer man kan äta och som är nyttigt och som tillochmed är godare än okej-nyttig mat eller skräpmat. Det gäller bara att hitta det!

 

Här gör jag en lista på vad som är onyttigt, så blir det nyttigare till höger! Saker som du kanske äter, som du kan byta ut mot något nyttigare! Ska göra den här ”tabellen” både större och finare sen under veckan!

 

Bröd: Vitt bröd -> Fullkornsbröd -> Surdegsbröd -> grovt fullkorns knäckebröd
Pålägg: Marmelad -> Ost -> Salami -> Skinka -> Kalkon
Pasta: Vit pasta -> Fullkornspasta -> Råris -> Rött ris / matvete
Snacks: Chips -> Majschips -> Nötter -> Frukt
Snacks: Godis – Nötter – Frukt
Dricka: Läsk -> Saft -> Funlight/zeroläsk -> celsius -> Grönt Te -> Vatten

 

Träningsform:
Det som man ska träna för att få bort fettet är konditionsträning. Men här krävs det att du använder dig av olika träningsformer varje varannan eller var tredje gång. Om du hela tiden använder dig av samma mat, samma träning, samma allt. Så kommer kroppen att vänja sig till det och träningen kommer inte att bidra till lika mycket som den kan göra om du exempelvis skiftar mellan dessa: Roddbåd, jogging, crosstrainer, intervallträning(mest effektivt), spinning mm. Du kommer att ge kroppen en ”chock” varje gång du gör något nytt, detta kommer att bidra till att du förbränner mycket mer än vad du hade gjort i vanliga fall. Plus att det bli väldigt tråkigt och enformigt att göra samma sak hela tiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback