9e december 2012

2012-12-09 | 15:46:00

Hur kommer man i form på riktigt? JA det finns typ hundra olika sätt att komma i form och det finns även olika ”i form” syner. Jag tycker i alla fall att i form betyder att man har lite muskler och inte för mycket fett på kroppen och ser sund ut! Här kommer en kom i form – typ som jag vet fungerar i alla fall!

December – Februari : Börja styrketräna

Börja med att lägga mest fokus på att styrketräna exempelvis köra på gymmet tre till fyra gånger i veckan och konditionsträning två gånger i veckan. Dela upp de olika gympassen så att du tränar olika muskelgrupper varje gång så att du tränar en musklel en gång i veckan (då hinner musklerna återhämta sig ordentligt) dock så kan man träna en muskelgrupp var 3:e dag för maximal volymökning, det kan jag ta i ett annat inlägg sen. Men om man vara vill få igång musklerna, träna dem 1-2 gånger i veckan. Anledningen till varför jag skriver en nu är för att det inte är många som hinner vara på gymmet 5 dagar i veckan. Försök även att äta kolhydrater och proteiner och fetter fram till ca klockan 15 sedan gå över till bara proteiner och fetter, alltså det gör inget om du får i dig kolhydrater men det är inte att rekommendera att äta världens största tallrik med spaghetti precis innan sängdax. Under dessa månader kan du äta lite mer än vanligt, för att musklerna ska byggas på.

Mars – April : Mer konditrion

Börja konditionsträna mer, du kan fortfarande äta lite mer än vanligt, men inte lika mycket som under december och februari. Byt ut några gympass så att du tränar gym två till tre gånger i veckan och konditionspass två till tre gånger i veckan. För att få igång fettförbränningen lite mer.

Maj–Juni: Mer kondition än gym och lite mindre mat

Nu är det dax att lägga gymmet på hyllan, bara gymma ex en till två gånger i veckan och sedan köra konditionspass tre till fyra gånger i veckan. Nu vill vi förbränna det fettet som vi lagt på oss för att kunna bygga muskler. Om du även drar ner maten till ca 2200 kcal (beroende på hur lång man är) om dagen så kommer du att kunna komma i form till Juni! Nu kommer musklerna att börja bli mer definerade eftersom att fettet som låg över kommer att brännas bort. Glöm bara inte att hålla igång sen under sommaren med gym och kondition så att du inte tappar musklerna eller konditionen, det kommer bli svårt att komma igång sen efter sommaren!

 

Glöm inte att ge allt på varje träningspass, med gymma menar jag att man verkligen ska vara helt slut i musklerna så att man inte kan stå upp (om man kört ben) haha. Nej men ni fattar? Inte gymma och använda tyngder som man heeeelt utan problem kan träna med. Utmana er själva och se till att ni svettas och att det är jobbigt när ni tränar!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback