28e november 2012

2012-11-28 | 14:20:39

Kvinna såg man vid Strömmen


Nu har polisen börjat koppla samman Jimmys försvinnande med annan brottslighet från samma natt.

Ett av polisens hetaste tips är från den person som en nattjobbande kvinna sett efter att ha parkerat sin bil. Enligt hennes uppgifter ska en man ha suttit vid Strömmen mellan 05.15 och 05.30 på söndagsmorgonen. Det enda problemet med hennes iakttagelse, som polisen ser det, är att mannen sannolikt bar jacka.

- Och Jimmy hade sin jacka kvar i garderoben. Men det är ändå intressant för oss, säger Peter Aronsson, som utreder fallet på Norrköpingspolisen.

- Hon verkar rätt säker på att personen bär jacka. Vi vill gärna komma i kontakt med den personen eller om någon annan sett samma person, tillägger han.


Under måndagskvällen tittade Peter Aronsson tillsammans med Jimmys anhöriga på den film som finns från nattklubben Puls övervakningskamera. Där kunde man se att han lämnade lokalen vid 03.08 och var berusad.

Tidigare hade man trott att han bar vita skor men på filmen syns tydligt att han bär svarta skinnskor, klocka och halsband. Övervakningskameran är positionerad utåt från lokalen.

- Det finns personer där som ser ut att vänta på någon, men det är ingen som gör en ansats att följa med honom, kommenterar Peter Aronsson bildmaterialet.


Annan information som nyss kommit fram är samtalslistorna från telefonen. I samband med stängningen ringde flera personer till Jimmys mobiltelefon - utan att han svarade. Enligt polisen var samtliga telefonsamtalen från bekanta till Jimmy.

Det fortsatta arbetet för polisen går i stort sett ut på att bearbeta de tips man får samtidigt som man har konstant kontakt med de anhöriga.


Dessutom har man börjat titta på brott som begåtts under samma tidsspann för att se om något hänger ihop med försvinnandet. Ett av de brotten är den man som rånades på Hamnbron vid 03.30-tiden av fem män som var mellan 20 och 25 år gamla.

- Det stämmer, och han hade också varit på Puls, säger Thomas Månsson, chef för våldroteln, på Norrköpingspolisen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback