29e november 2012

2012-11-29 | 17:53:42

Det står klart efter ett möte mellan polisens utredare Peter Aronsson och polischefen Anne Asp.

-De kommer hit till helgen och är engagerade, säger Peter Aronsson.

Sannolikt kommer sökarbetet att påbörjas vid fontänerna i Strömmen och sedan tar man sökandet därifrån. Tidigare hade räddningstjänsten dykare som dök vid Saltängsbron - det kommer inte Kustbevakningen att göra.

Hur många som kommer från Kustbevakningen var under torsdagen inte känt.

Dessutom har polisen gått vidare med den 19-årige mannen som blev rånad samma natt som Jimmy Höög Aronsson försvann. Men det verkar inte leda utredningen framåt.

-Vi har inte kunnat se någon koppling till personrånet på Hamnbron, det går inte att leda ärendet till Jimmys försvinnande, säger Peter Aronsson.

Efter att ha hållit nya förhör med den 19-åring som blev rånad har dock några nya uppgifter kommit fram. Enligt polisen har han lämnat i stort sett samma signalement på gärningsmännen. Det enda som egentligen är nytt är att polisen justerar tidpunkten för brottet till 03.45 i stället.

Polisen tror att den man som lånade ut sin telefon till den rånade 19-åringen kan ha sett något och vill gärna komma i kontakt med den mannen.

Enligt polisen har det kommit in en del nya tips - men inget som för utredningen framåt.

Vad polisen får betala för att hyra in Kustbevakningens tjänst är oklart. Enligt Peter Aronsson kommer man få betala mellan 6000 kronor och 10000 kronor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback