15e januari 2013

2013-01-15 | 12:50:00
 
Före träning:
Tänk på att inte överbelasta din tallrik, storleken på din portion gör skillnad. Ät aldrig en stor måltid med mat som innehåller näringsämnen som är långsamma att bryta ner, nära inpå ett träningspass. Vad som händer då är nämligen att ditt blodsocker sjunker på grund av att din energi kommer att användas för att bryta ner maten istället, vilket kommer att göra dig mer trött och svag, som resulterar i att du inte kan träna på en hög nivå.

En annan nackdel med att äta för nära ett träningspass är att en stor del av kroppens blod samlas runt buken, vilket gör det svårt att få blod till musklerna. Och utan blod till musklerna, försämras musklerna. Därför bör stora måltider som lunch och middag ätas inom 3-4 timmar innan träning.

 

Du bör därför bara äta något lättare någon timme innan du ska träna. God mat att äta innan ett träningspass är kolhydrater, men av den hälsosammare typen såklart. Inte bara att äta en skål med söta flingor. Försök att äta en bit fullkorsbrön t.ex med lite kalkon eller skinka. Fiber och friska kolhydrater kan vara havregryn, fullkornsbröd och brunt ris.

 

Det är också mycket viktigt att dricka mycket innan ett träningspass så att kroppen inte blir uttorkad.

Efter / Under träningspasset kommer inom kort!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback