17e januari 2013

2013-01-17 | 10:54:00

Efter träning:
Bara för att du är klar med din träning betyder inte att du är helt klar. En återhämtnings måltid är väldigt viktigt för dig och din kropp. Ibland känner man inte för att äta någonting alls efter träning om det har blivit sent. Men vad du än gör, gå inte bara till sängs utan att ha ätit någonting.

Motion är en katabol (nedbrytande) fas och för att få ut någonting effekttivt av din träning, är den anabola (återuppbyggnad) fasen en mycket viktig del. Så om du inte äter något, bryter du bara ner kroppen i stället för att bygga upp den, som du borde.

Försök att skaffa dig ett proteinfylld måltid 30-60 minuter efter träning. Ägg, kyckling, kalkon, fisk, keso och avokado är några riktigt bra saker att äta som innehåller en hel del protein. Om du tränar på kvällen, efter jobbet eller efter middagen och inte känner för att äta något, så bör du i varje fall få i dig en proteinshake då det är lättare att få i sig än en måltid. Men var noga med vad du väljer för proteinshake att stoppa i dig. Det finns mycket skit på marknaden. En banan eller bananpannkaka är annars ett andra alternativ och det är bättre än ingenting.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback