14e september 2013

2013-09-14 | 09:22:00
 
Såhär kan en förmiddag på apariumet se ut: 
 
7.30:
Öppna upp och tända ö-våningen på aphuset. Det första som står på schemat är att ge dvärgsilkesaporna mat i form av smått skurna frukter (äpple, vindrivor, plommon, banan osv) samt att tvätta rent deras bur och fylla på nytt vatten. Blicka sedan över schimpanserna och gorillorna för att kolla så att de är okej. Eller så går man till Gibbon och lemur och rengör, lägger ut foder, fyller på vatten och berikar i anläggningen. Om det är sommar/vår/soligt släppt även Lemurerna ut som sitter inne på nätterna. 
 
7.45:
Gorillorna tas ut (sätts i boxar vid kyla) och får frukost i form av smått skurna bitar - bitarna är små för att de ska ta tid för de att äta upp det. Då gör man rent i deras hägn med hjälp av en soppborste och lägger ut frukt och ny sly. Om det finns tid här så gör man även dvärgsilkesapornas mat. Är det kallt ute eller om de sitter i boxarna så tar man in Gorillorna innan lunch.
 
9.00:
Frukostrast
 
9.30:
Schimpanserna tas ut (sätts i boxar vid kyla) och deras hägn krattas och skuras. Sedan lägger man ut foder (frukt + grönt), sly samt berikar i anläggningen.
 
11.00: 
Om schimpanserna varit i boxarna, gör rent. Förbered även mat till kommande dagen = skär frukt + grönt!! På fredagar, packa in varor. Ev. ta in gorilla + schimpans. 
 
12.00
Lunchrast
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback