24e september 2013

2013-09-24 | 17:50:00
" Jag är inte en av tjejerna i Gossip Girl, tack och lov!"
Utdrag från Isabellas bok Egoboost.
 

Det är otroligt tufft att vara en ung tjej i Sverige idag. Det räcker inte med att vara ambitiös och driven utan helst ska du ha ett liv som i Sex and the City, The Hills eller Gossip Girl, där alla är smala, vackra, rika, går på härliga fester, har fina hem och en cool pojkvän, där träningen består av att bära shoppingkassar och alla är lyckliga hela tiden.
 
Som tjej i dagens Sverige ska man enligt normen: 
 
- Ha en stolek som Barbie (fastän det motsvarar en femårig flicka).
- Ha en perfekt hy som ser ut som porslin.
- Ha en platt mage och lår som ser ut som madonnas.
- Ha bra betyg i alla ämnen.
- Ha en vrålsnygg pojkvän som gärna är lite äldre.
- Ha snygga kläder, jämt.
- Ha stans snyggaste och största kompisgäng.
- Alltid ha helgerna planerade med roliga saker.
- Ha ett bra betalt jobb/extrajobb.
- Vara en perfekt flickvän med rakade ben, alltid dofta gott, alltid vara tillmötesgående, aldrig bli svartsjuk, och bete dig som Jenna Jameson i sängen (samtidigt som du absolut inte får ha legat med så många - du ska helt enkelt vara en naturbegåvning!)
- Vara upptagen. Med det menar jag att du alltid ska ha saker att göra, ditt liv verkar vara otroligt spännande. Att erkänna att man har legat hemma en hel helg och tittat på alla färjanavsnitten och ätit gårdagens rester känns inte alls speciellt lockande.
- Du ska ha framtidsplaner; Om någon frågar dig vad du vill göra i framtiden så är det inte bara ekonomi eller juridik på universitetet som gäller utan först ska du ju hunnit backpacka i Australien också. Eller så har du hittat en cool modevetenskapsutbildning i Milano. 
 
När man läser allt det här så är det återligen som att följa beskrivningen av en huvudroll i tv-serien The Hills. Vi har skapat en drömbild av hur vi vill leva våra liv och hur tillvaron ska se ut utifrån påhittade serier från Hollywood. Vi väljer därmed ett ideal som naturligtvis är fullständigt omöjligt att uppnå. Och ja, då är det inte så konstigt att man mår dåligt när ens liv inte alls ser ut så.
 
Det är som att vi väljer att leva för andras skull, inte för våran egen. Vi måste sluta leva för andra! Och vi måste sluta inbilla oss att kraven som vi ställer på oss själva är realistiska. Hur rimligt är det egentligen att ha en kropp som en av Victoria Secrets-modellerna?
 
Vi måste sluta värdesätta våra liv efter hur andra lever. Oavsett om du jämför med dina vänner eller tv-serier så måste du sluta. Du måste sänka kraven och börja uppskatta det du har i just ditt liv. Tv-serierna är till för att underhålla och få dig att drömma dig bort lite, men glöm inte bort ditt egna liv. 

Kommentarer
Postat av: MissNosebleed- En av Sveriges största Alternativa Konstblogg!

håller helt klart med dig. Vi svenskar är oerhört strikta när det gäller vår norm. Och det är tyvärr lika svårt för killar i Sverige. Vi har allt för höga krav på oss idag.
En stor anledning till varför jag blev en buddhist för två år sedan. För att försöka ändra på mitt sätt att tänka och för att lära mig att uppskatta livet bättre!

Svar: Annorlunda och bra - jag gillar folk som vågar stå på sig och säga va de tycker! Fler som du!! Kram
ewelina anzelius

2013-09-24 @ 22:45:49
URL: http://missnosebleed.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback