25e september 2013

2013-09-25 | 22:04:00
 Gör hälosamma val varje dag

Bara för att hon på bloggen sprang 1mil igår och ska springa 1 mil imorgon så kan inte du göra det. Man måste börja lite smått och försiktigt och sedan öka både sin träning och förbättra din kost. De små ändringarna gör skillnad! Byt ut ljusa brödet mot ett mörkt? Eller ännu bättre en knäcke? Gå av bussen en hållplats tidigare och gå de extra meterna? Ta trappan istället för hissen, iallafall ner? Gör små ändringar i din vardag helt enkelt. 

 

Be the best version of YOU

Sluta jämföra dig med andra. Vi ser inte likadana ut och vi har inte samma möjligheter allihopa. Men försök att göra dig till den bästa versonen av dig. Du kan kanske inte springa milen? Din kropp kanske inte vill få de där smala benen? Men det är så du ser ut. Vad glad för den kropp du har och träna för din egna skull. Bli helt enkelt den bästa varianten av dig och gör sånt som du mår bra av! 

 

Vad vill du få ut med din träning?

Sätt upp mål med din träning. Vad har du för mål? Komma i de där små jeansen? Lyfta x antal kilon? Bli större? Springa en mil på under 60min? Komma längre i din sport? Sluta vara sjuk så ofta? Försök att hitta den där sista motivationen. Köp den där snygga tröjan när du gått ner halva målet, köp dig en ny TV när du är 10 minuter ifrån 1h på milen osv.. Belöna dig med saker när du nått dina delmål. Hitta anledningen till varför du tränar och tänk på det målet varje gång när du står och är nära på att ge upp. DU KAN! När kroppen ger upp tar hjärnan över! När orken tar slut börjar viljan! 

 Stop saying I wish and start saying I will

 Sluta skjuta upp saker och puscha dig själv. Du märker ingen skillnad av att sitta i soffan och tänka "på måndag, då sätter jag igång". Ta tummen ur röven och kämpa för dina mål. Känslan när du kommer från det där passet du haft ånget för är fantastisk. Dra med någon kompis om du känner att du inte hittar motivationen själv. Be henne/honom dra med dig och utmana varandra. Börja NU och du kommer nästa år vara glad över det beslutet. 

 

Make yourself proud

Var stolt över dig själv. Utgå från dina förutsättningar och jämför dig med ingen annan än dig själv. "Vart var jag för ett år sedan och vart är jag idag?" Strunda i att Lisa i klass 6A springer milen varje dag. Låt träningen ta tid och det är okej att misslyckas! Men va stolt över dig själv för varje framsteg du gör. Och låt det ta tid, för om 1vecka/5månader/3år när du står där och har sprungit din första mil så kommer allt vara värt det.

 

Och kom ihåg att alla har olika förutsättningar och utgå från din kropp. Jag t.ex. kan inte springa mer än 20 minuter pga min benhinneinflamation, men det betyder inte att jag är sämre för att jag går milen medans de andra springer den. Jag är så otroligt stolt över mig själv så fort jag rör på mig. Och även fast jag inte ser ridning som en träningssport, då jag hållt på med det i 14 år - så är det en sport som jag gör 4dagar/veckan vilket är lätt att glömma bort. 

Så utgå från dig själv och gör så mycket som passar dig och ditt schema. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback