29e januari 2012
har fått lite frågor ang äggsåsen så tänkte visa er hur man gör.
ingredienser: mjöl, mjölk (laktosfri för min del), smör. + salt.
koka tre till sex ägg beroende på hur många som ska äta. De ska vara hårdkokta.
blanda lite mindre än 1dl smör med 1.5 matsked mjöl. (behöver inte vara så exakt. - för fler, ta i mer. -testa dig fram) Blanda och sätt sedan på spisen.
När smöret blivit mer åt det genomskinliga hållet så häller du i lite mjölk i taget. Då blir såsen tjock - ju lösare sås du vill ha - desto mer mjölk häller du i. Va noga med att röra runt nästan hela tiden. Om du tycker att det ser för lite ut så är det bara att hälla i lite mer mjöl och sen lite mer mjölk. - Testa dig fram!
häll i lite salt - provsmaka dig fram.
Slaka äggen och dela de i bitar. (de ska inte vara så lösa som de blev på bilden )
Häll i äggen i såsen och rör runt.
KLART.
kan förstå att folk tycker att det låter rätt äckligt. Men jag är väldigt kräsen när det gäller mat och jag älskar de - så värt att testa. Det tar lite mer än 10 minuter att göra det.
Är man inte lika störd som jag som äter den som den är så är den perfekt till torsk och kokt potatis!
LYCKA TILL!
ingredienser: mjöl, mjölk (laktosfri för min del), smör. + salt.
koka tre till sex ägg beroende på hur många som ska äta. De ska vara hårdkokta.
blanda lite mindre än 1dl smör med 1.5 matsked mjöl. (behöver inte vara så exakt. - för fler, ta i mer. -testa dig fram) Blanda och sätt sedan på spisen.
När smöret blivit mer åt det genomskinliga hållet så häller du i lite mjölk i taget. Då blir såsen tjock - ju lösare sås du vill ha - desto mer mjölk häller du i. Va noga med att röra runt nästan hela tiden. Om du tycker att det ser för lite ut så är det bara att hälla i lite mer mjöl och sen lite mer mjölk. - Testa dig fram!
häll i lite salt - provsmaka dig fram.
Slaka äggen och dela de i bitar. (de ska inte vara så lösa som de blev på bilden )
Häll i äggen i såsen och rör runt.
KLART.
kan förstå att folk tycker att det låter rätt äckligt. Men jag är väldigt kräsen när det gäller mat och jag älskar de - så värt att testa. Det tar lite mer än 10 minuter att göra det.
Är man inte lika störd som jag som äter den som den är så är den perfekt till torsk och kokt potatis!
LYCKA TILL!
Kommentarer
Trackback