25e juli 2013

2013-07-25 | 15:16:00

✔ Ökad förbränning, bättre viktkontroll. 
När du får starkare muskler förbränner du mer energi. Så styrketräning är den säkra vägen till högre kaloriförbränning som återigen är avgörande för hur lätt du har för att hålla en hälsosam vikt. 

✔ Mer styrka i vardagen. 
Barn som lyfts, tunga matkassar, möbler som ska flyttas, en bil som behöver puttas, branta trappor, dammsugning, tvätta golv… vardagen är full av fysiska utmaningar som kräver styrka. När du stärker de muskler som du använder dagligen kan din kropp klara vardagens belastningar utan att bli trött eller sliten. Det ger mer energi. 

✔ En yngre och fastare kropp. 
Musklernas storlek och fördelning på kroppen har mycket stort inflytande på utseendet. Eftersom styrketräning förstorar musklerna kan det också forma kroppen i en harmonisk riktning. Samtidigt kommer starka muskler automatiskt att ge en snygg och ungdomlig hållning. 

✔ Ett sundare och längre liv. 
Styrketräning kan skydda dig mot de fria radikalerna som får din kropp att åldras och kan ge cancer. Förutom att stärka immunförsvaret gynnar stora muskler blodsockret, eftersom det är helt enkelt finns mer muskler att uppta sockret i och därmed minskar risken att utveckla diabetes. 

✔ Mindre stress, bättre självkänsla. 
Precis som all annan träning kan styrketräning motverka stress, ångest och depression, höja ditt humör och göra det lättare för dig att sova på natten. Forskning visar att styrketräning har en nästan enastående förmåga att förbättra ens kroppsuppfattning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback