30e september 2013

2013-09-30 | 21:28:46
Förstår ni att det är sånthär jag gör om dagarna medans ni pluggar matte eller fysik? Så otroligt roligt och man lär sig någonting varje jävla dag och det är så häftigt! 
 
Dagen efter kolmårdens djurpark har spenderats med plugg, mat, pw med hundarna, podcast och mer plugg. Jag är snart klar med uppgiften, har en läxa i kommunikation som faktiskt är hur intressant som helst. 
 
Egentligen är jag ledsen och arg idag, men samtidigt är jag för glad för att lägga energi på att må dåligt. Och det äger. Jag saknar svanteman förövrigt! 

30e september 2013

2013-09-30 | 18:22:38
Lite bilder från dagen, det kommer komma mer senare idag. Idag på kolmården så hade vi föreläsning om kattdjur samt så gick vi omkring till tiger, dhole, lodjur, sälar vi avslutade dagen med att sitta i mysiga delfinrummet och ha föreläsning om delfiner och valar i 2h - hur jävla intressant som helst. Jag kan inte sluta att faschineras av dessa marina djur.
 
Fick även veta att jag fick alla rätt på provet och att personalen på aparium var super nöjda med min insats och tyckte att jag kunde börja jobba när som helst. Total egoboost och jag blev så glad! 

30e september 2013

2013-09-30 | 08:13:17
Hur glad blir man när man börjar veckan med sånt här sms från världens goaste människa? Det kan inte bli annat än en bra måndag det här.
Sitter på bussen på väg till Kolmårdens djurpark just nu, som vanligt på måndagar. Trött som tusan men det brukar ge sig när en intressant föreläsning kommer igång! 
 

29e september 2013

2013-09-29 | 21:01:44
Blev en spontan tipp till ellinore för att kolla på Wallander med henne och Melinda. Hur mysigt som helst! Blir kvar här över natten och älskar det!!

29e september 2013

2013-09-29 | 18:50:13
ÅH vilken trevlig dag! Vaknade upp hos carro tillsammans med emma vid 9 tiden (?). Jag och emma tog då en promenad runt i stan lite för att hitta öppet fik och hamnade tillslut på donken - gott som tusan, Efter det blev det hem och byta om, gå med hundarna och in till stan igen med tilda. Köpte lite lunch (bild) samt lite skal och fix till nya mobilen - den får inte gå sönder! 

Avslutade sedan dagen med att köpa gymkort och spendera 90 minuter där * duktig tjej*. Nu är jag på gång igen! WOPPA!! 

29e september 2013

2013-09-29 | 00:51:20
Blev en super trevlig tripp på bion med Carro och Emma. Hur trevligt som helst och massa prat och skratt. Nu ska vi kolla på mysfilm och sen sova. Puss så hörs vi imorgon!

27e september 2013

2013-09-27 | 21:51:33
Då var fredagen på väg att ta slut - det var en bra fredag med mycket hunddagis, promenader och skratt. Dock har min mobil gett upp totalt. Ska testa att ta slut på batteriet och starta om den för att se om det fungerar - annars blir det ny mobil imorgon,. 
 
Kvällen har spenderats med mamma, vi har ätit hämtmat och godis samt pratat skit och kollat på idol. En perfekt fredag helt enkelt. Imorgon ska jag upp rätt tidigt för att kolla på ponnyhoppning tillsammans med TILDABUS som är hemma nu. Sinnes! 

27e september 2013

2013-09-27 | 14:03:00
Bjuder på lite bilder från vad som, hittills, har varit världens bästa praktik - nämligen marine world som samanfattar delfiner, sälar och då även pingviner. Hur underbart som helst att vara där och se de här djuren på så nära håll. Man kunde inte slita blicken ifrån de. 

27e september 2013

2013-09-27 | 07:51:08
Hej godingar. Förstår ni att fredagen redan är här? SJUKT! Det är liksom redan helg igen. Men först ska vi göra det bästa möjliga av denna fredag vilket jag tror att jag kommer lyckas rätt bra med. Ska vara på ett hunddagis (dog and people) på förmiddagen med klassen och studera hundent etologi och sen på eftermiddagen ska jag till jobbet (norrköpings hundcenter) och jobba 13-18.30. Ska bli så roligt att jobba lite då det var ett tag sedan nu. Så det blir helt enkelt fredag ala hunddagis - underbart! 

26e september 2013

2013-09-26 | 22:13:13
räkningar betalda, tacosen uppäten, garderoben rensad och huvudet trött. Har haft en syster-syster kväll ikväll, väldigt mysigt. Nu ska jag tidsinställa lite inlägg till imorgon och sedan somna framför en film. Tack för all fin respons jag får dagligen av er! 

Här kommer några av Evelinas fina bilder på mig och aragorn, jag är medveten att min sits inte är den bästa och att han blir lite bakom hand i vissa tillfällen. Men vi jobbar på, och jag får skylla på 1års ridande utan speglar. Men det är det ändring på nu! Men åh, världens bästa evelina som fotade - tusen gånger tack igen! 

26e september 2013

2013-09-26 | 18:20:00
Det har varit en bra dag som har innehåll sovmorgon, bakishäng med Melinda & ellinore, djurens biologi, mysstund med klassen och dans dans dans. Har precis dansat ett helt underbart pass och nu väntar vi på att de andra ska börja - som kommer vara MINST lika bra! Åh jag älskar att dansa!!!
 

26e september 2013

2013-09-26 | 14:27:00
#tbt
Jag och aragorn, 2009 - Aragorn som 6åring helt enkelt. Lillplutten! Och tacka vetja att min sits är bättre nu. ha!

26e september 2013

2013-09-26 | 12:32:00
 
 
Åh. fina fina sommarställe. Vi har en liten gård i utanför växjö som vi har haft sedan vi var små. Super mysigt med sjötomt, små röda stugor med vita knutar och bra promenadvägar. Ingen av bilderna gör stället rättvisa, det är iallafall 3 hus och ett hus med toalett, dusch osv (bild nr 2). Suger att jag inte fick tillfälle att åka dit den här sommaren. Första sommaren på 20 år som jag inte varit där. 
 

26e september 2013

2013-09-26 | 12:14:00
Bilder på mig och aragorn från 2010? 2011? Det känns skönt att vi har utvecklats så pass mycket under de senaste åren. Hah, och här är det pappa som fotograferar om ni inte förstod det. 

25e september 2013

2013-09-25 | 22:04:00
 Gör hälosamma val varje dag

Bara för att hon på bloggen sprang 1mil igår och ska springa 1 mil imorgon så kan inte du göra det. Man måste börja lite smått och försiktigt och sedan öka både sin träning och förbättra din kost. De små ändringarna gör skillnad! Byt ut ljusa brödet mot ett mörkt? Eller ännu bättre en knäcke? Gå av bussen en hållplats tidigare och gå de extra meterna? Ta trappan istället för hissen, iallafall ner? Gör små ändringar i din vardag helt enkelt. 

 

Be the best version of YOU

Sluta jämföra dig med andra. Vi ser inte likadana ut och vi har inte samma möjligheter allihopa. Men försök att göra dig till den bästa versonen av dig. Du kan kanske inte springa milen? Din kropp kanske inte vill få de där smala benen? Men det är så du ser ut. Vad glad för den kropp du har och träna för din egna skull. Bli helt enkelt den bästa varianten av dig och gör sånt som du mår bra av! 

 

Vad vill du få ut med din träning?

Sätt upp mål med din träning. Vad har du för mål? Komma i de där små jeansen? Lyfta x antal kilon? Bli större? Springa en mil på under 60min? Komma längre i din sport? Sluta vara sjuk så ofta? Försök att hitta den där sista motivationen. Köp den där snygga tröjan när du gått ner halva målet, köp dig en ny TV när du är 10 minuter ifrån 1h på milen osv.. Belöna dig med saker när du nått dina delmål. Hitta anledningen till varför du tränar och tänk på det målet varje gång när du står och är nära på att ge upp. DU KAN! När kroppen ger upp tar hjärnan över! När orken tar slut börjar viljan! 

 Stop saying I wish and start saying I will

 Sluta skjuta upp saker och puscha dig själv. Du märker ingen skillnad av att sitta i soffan och tänka "på måndag, då sätter jag igång". Ta tummen ur röven och kämpa för dina mål. Känslan när du kommer från det där passet du haft ånget för är fantastisk. Dra med någon kompis om du känner att du inte hittar motivationen själv. Be henne/honom dra med dig och utmana varandra. Börja NU och du kommer nästa år vara glad över det beslutet. 

 

Make yourself proud

Var stolt över dig själv. Utgå från dina förutsättningar och jämför dig med ingen annan än dig själv. "Vart var jag för ett år sedan och vart är jag idag?" Strunda i att Lisa i klass 6A springer milen varje dag. Låt träningen ta tid och det är okej att misslyckas! Men va stolt över dig själv för varje framsteg du gör. Och låt det ta tid, för om 1vecka/5månader/3år när du står där och har sprungit din första mil så kommer allt vara värt det.

 

Och kom ihåg att alla har olika förutsättningar och utgå från din kropp. Jag t.ex. kan inte springa mer än 20 minuter pga min benhinneinflamation, men det betyder inte att jag är sämre för att jag går milen medans de andra springer den. Jag är så otroligt stolt över mig själv så fort jag rör på mig. Och även fast jag inte ser ridning som en träningssport, då jag hållt på med det i 14 år - så är det en sport som jag gör 4dagar/veckan vilket är lätt att glömma bort. 

Så utgå från dig själv och gör så mycket som passar dig och ditt schema. 


25e september 2013

2013-09-25 | 19:56:00
 
Hej :) 
Har följt din blogg ett tag nu och du verkar vara en bra tjej. Jag har en pojkvän som är väldigt svartsjuk har du något tips på hur man kan hantera det? Har du vart med om det själv? :( 

Kram
 

Först och främst, tack för de fina orden! 
Jag tror att många lever i ett förhållande där det finns svartsjuka inblandat. Jag är absolut ingen expert, men jag tror att det är viktigt att inse allvaret i sin partners svartsjuka. Ibland kan man tycka att det är romantisk och att man "spelar" lite på det för att få en svartsjuk partner. Jag tror att det är något av det värsta man kan göra. Svartsjuka handlar mycket om rädslan att förlora sin partner och jag tror också det är mycket osäkerhet inblandat i det. 
 
Man ska absolut inte låta bli att göra saker som man mår bra av pga att ens partner är svartsjuk - det får inte gå till överdrift och börja styra ens liv. Men man måste nog vara noggrann med att säga att det inte finns någonting att oroa sig för. Vill han (i dett fall) inte att du ska umgås med dina killkompisar - dra med honom dit någon gång och se att det bara är på vänskapsnivå. Eller när du är med grabbarna, skicka ett gulligt sms till pojkvännen att du tänker på honom eller liknande.
 
Jag tror mycket handlar om att man måste visa sin partner att det än "vi två" och att få den att lita på än. Men det får absolut inte gå för långt åt något håll. Känns det som att din pojkvän stryper dig (inte ordagrant såklart) så prata med honom. Fråga vad han är orolig för? Att du ska hitta någon annan? Att någon annan ska hålla på med dig? .. Prata om det, det brukar lösa allt. 
 
Men tänk också på att ge och ta, hur skulle du känna om han gjorde som du gjorde? Nu vet jag inte direkt vad det handlar om osv. Men hur skulle du reagera om han umgicks rätt mycket med sina tjejkompisar? Det är en svår balans det där, men genom att prata löser man det mesta.
 
Lycka till Lisa
 
 

25e september 2013

2013-09-25 | 17:46:00
smakprov
 

25e september 2013

2013-09-25 | 13:22:14
Ni glömmer inte att följa mig på instagram va? anzelius 
 
Hur som, plugget är klart, bloggen är nästan klar och nu ska jag hoppa in i duschen och packa väskan för att lämna huset över dygnet. Mycket ska packas ner; datorn, kläder till utgången, sprit, kläder till skolan, danskläder osv. Jag älskar iofs att ha fullt upp om dagarna så mig gör det inte så mycket. 

25e september 2013

2013-09-25 | 11:39:22
Hur bra dag är det inte idag? Det är den 25e, alltså lön + studiemedel har ramlat in på kontot. Solen skiner, vem blir inte glad av solen? Och det var gaaalet besöksrekord igår då jag var med på blogg.se -s framsida. Hur roligt som helst! - Välkomna. Nu ska jag blogga som aldrig förr!! 
Igår kväll var jag med mina fina klasskompisar och åt tacos och bara mös hela kvällen. Super härligt faktiskt. Bara sitta och skratta åt allt och prata skit och äta gott. En perfekt tisdagskväll! Jag gav mig sedan till ellinore och sov där över natten.
 
Nu har jag precis kommit hem, som vanligt så är jag ledig från skolan på onsdagar - hur skönt som helst. Nu ska jag plugga, duscha, städa, blogga och fixa inför kvällen som lyder utgång. Inte varit ute sedan jag kom hem från turkiet (snart 1månad sedan) - så jag är taggad till tusen! 

24e september 2013

2013-09-24 | 17:50:00
" Jag är inte en av tjejerna i Gossip Girl, tack och lov!"
Utdrag från Isabellas bok Egoboost.
 

Det är otroligt tufft att vara en ung tjej i Sverige idag. Det räcker inte med att vara ambitiös och driven utan helst ska du ha ett liv som i Sex and the City, The Hills eller Gossip Girl, där alla är smala, vackra, rika, går på härliga fester, har fina hem och en cool pojkvän, där träningen består av att bära shoppingkassar och alla är lyckliga hela tiden.
 
Som tjej i dagens Sverige ska man enligt normen: 
 
- Ha en stolek som Barbie (fastän det motsvarar en femårig flicka).
- Ha en perfekt hy som ser ut som porslin.
- Ha en platt mage och lår som ser ut som madonnas.
- Ha bra betyg i alla ämnen.
- Ha en vrålsnygg pojkvän som gärna är lite äldre.
- Ha snygga kläder, jämt.
- Ha stans snyggaste och största kompisgäng.
- Alltid ha helgerna planerade med roliga saker.
- Ha ett bra betalt jobb/extrajobb.
- Vara en perfekt flickvän med rakade ben, alltid dofta gott, alltid vara tillmötesgående, aldrig bli svartsjuk, och bete dig som Jenna Jameson i sängen (samtidigt som du absolut inte får ha legat med så många - du ska helt enkelt vara en naturbegåvning!)
- Vara upptagen. Med det menar jag att du alltid ska ha saker att göra, ditt liv verkar vara otroligt spännande. Att erkänna att man har legat hemma en hel helg och tittat på alla färjanavsnitten och ätit gårdagens rester känns inte alls speciellt lockande.
- Du ska ha framtidsplaner; Om någon frågar dig vad du vill göra i framtiden så är det inte bara ekonomi eller juridik på universitetet som gäller utan först ska du ju hunnit backpacka i Australien också. Eller så har du hittat en cool modevetenskapsutbildning i Milano. 
 
När man läser allt det här så är det återligen som att följa beskrivningen av en huvudroll i tv-serien The Hills. Vi har skapat en drömbild av hur vi vill leva våra liv och hur tillvaron ska se ut utifrån påhittade serier från Hollywood. Vi väljer därmed ett ideal som naturligtvis är fullständigt omöjligt att uppnå. Och ja, då är det inte så konstigt att man mår dåligt när ens liv inte alls ser ut så.
 
Det är som att vi väljer att leva för andras skull, inte för våran egen. Vi måste sluta leva för andra! Och vi måste sluta inbilla oss att kraven som vi ställer på oss själva är realistiska. Hur rimligt är det egentligen att ha en kropp som en av Victoria Secrets-modellerna?
 
Vi måste sluta värdesätta våra liv efter hur andra lever. Oavsett om du jämför med dina vänner eller tv-serier så måste du sluta. Du måste sänka kraven och börja uppskatta det du har i just ditt liv. Tv-serierna är till för att underhålla och få dig att drömma dig bort lite, men glöm inte bort ditt egna liv. 

24e september 2013

2013-09-24 | 16:57:00
dessa tjejer stod för dagens tjejsnack, hur härligt som helst.
 
Hej gobitar. Allt bra? Med mig är det bara bra trotts att jag i stundens hetta är lite stressad. Det har varit en bra dag som började med ca 2h promenad ute i naturen och massa tjejsnack med fin-fina människor. Då kan ju inte dagen blir annat än bra. Och dessutom så bjöd lilla krogen på hamburgartallrik och därefter slutade jag. Hur fett som helst. Mötte upp evelina som följde med mig till stallet för att fota min prins lite. Han var inte direkt samarbetsvillig men den tjejen kan ju få vem som helst att se bra ut på kort. 
 
Nu ska vi ut med hundarna och sen drar vi oss in mot stan och mot ellinor & carro för lite tacosmys ala djurparkare. Hur härligt som helst! Imorgon är jag ledig och kommer spendera dagen med att fixa inlägg åt er, träna och på kvällen blir det utgång med ellinore och cattis - bra onsdag helt enkelt! 
 
Imorgon ska jag även skriva lite om svartsjuka, då jag fått lite frågor om det. Imorgon kommer ett pang-svar!
 

24e september 2013

2013-09-24 | 10:29:00
* Lyssna på en prodcast eller en ljusbok.
Om du fokuserar på det du lyssnar på blir inte träningen lika jobbig. Detta är ett hett tips när du t.ex. ska promenera, springa eller köra annan kondition då du inte behöver vara så fokuserad. 
 
* Träna på ditt sätt!
Att träna behöver inte vara att springa 9km på ett löpband eller att ta 110kg i bänkpress. Träna kan vara att simma, att vara ute och gå, att rida, att dansa (även om det är på nattklubben) .. u name it. Så fort du rör på dig är det träning, så se till att göra någonting du tycker är roligt. Då är det mycket enklare att hålla igång motivationen. 
 
* Be om hjälp!
Har du precis börjat på ett gym och inte ritkigt vet hur alla maskiner fungerar? FRÅGA. Antingen en vän, någon på gymmet eller en förälder. Oftast när man börjar på ett nytt gym får man även en gratis PT-timme där de går igenom alla maskiner och hur du ska lägga upp träningen. Använd dig av den - det är farligt att träna om du inte gör det på rätt sätt. 
 
* Ha ett mål.
Träningen blir mycket roligare om du har ett mål. Ett mål kan vara att orka springa upp för hela den branta backen, få på sig jeansen från förra sommaren eller klara 7 dagar utan godis. Sätt upp ditt mål och gärna en belöning också. Jag personligen tränar mycket mer om jag har en motor som lockar. 
 
* Snygga träningskläder
Köp snygga och matchande träningskläder. Allt blir så mycket roligare om man känner sig snygg. 

24e september 2013

2013-09-24 | 07:13:48
Då var tisdagen här och det betyder kort dag för mig i skolan, slutar vid lunch och innan dess ska vi vara ute i skogen och ha idrott. Känns ju inte allt för fett i de här höstrugget. Det är mörkt, stormigt samt ska regna.. Men jag ska ta på mig x antal lager med kläder samt packa ned varm oboy, då blir nog allting bättre. Samt att ingenting med mina klasskompisar kan bli tråkigt. De får varenda symtom av höstdepression att försvinna i tomma intet. Depression, vad är det? 
 
Eventuellt följer evelina med till stallet och fotar när jag rider idag, det beror på om regnet väljer att falla eller inte. Sen ikväll blir det tacosmys med några tjejer från klassen, hur bra tisdag? 
 
Men nu måste jag fixa i ordning mig lite, det kommer upp ett inlägg under dagen, annars skriver jag så fort jag har tid. 
 
xoxo

23e september 2013

2013-09-23 | 22:18:00
Hann inte knäppa några outfitsbilder innan det blev för mörkt utomhus. Bättre lycka nästa gång, tills dess får ni fula spegel-bilder - men jag antar att det är bättre än inget. Det har varit en super bra måndag iallafall och nu ska jag snart mot sängen. Imorgon är det tisdag och det betyder: 
- promenad till vrinneviskogen
- picknick och mys i höstvädret (troligtvis regn)
- stallet tillsammans med evelina, fotafota!
- tacoskväll med carro, ellinor och evelina
- sova hos ellinore (hon vet nog inte om det än) 
 
Hur bra tisdag? Hoppas även att jag har tid att ta hand om er lite bättre än idag. Aja. Nu ska jag ut och säga godnatt till svanteman och sen dejta kudden. Godnatt mina vänner! 

23e september 2013

2013-09-23 | 18:31:55
Direkt efter kolmårdens djurpark drog jag till stallet där mamma red aragorn lite. Längtar tills imorgon då jag ska trimma ordentligt med dressyr på ponny-ponken. Hur gött som helst - och min vän evelina har lovat att följa med och fota. JIPPI
 
Nu ska jag torka håret, slänga på lite smink, byta ut handduken mot kläder och sen ska vi ut och äta med familjen. Ett bra slut på en bra måndag helst enkelt. Frågan är vad man ska äta? #ilandsproblem

23e september 2013

2013-09-23 | 18:21:31
Hej hopp. Haft en bra måndag? Jag började min måndag vid 06.15 och den har varit bra hela jävla dagen från morgon till (troligtvis) slut. Heldag på kolmårdens djurpark som innefattade föreläsning om avel. könsbestämning, hunddjur och dräktighet - hur intressant som helst faktiskt. Vi gick även omkring i parken lite för att beskåda slidhornsdjur. Hur bra skola går inte jag på? Medans andra pluggar fysik är jag ute och går i en djurpark? Jag älskar min skola. Att byta från musikallinje till djurpark är fan i mig det bästa valet jag gjort! 
 
Vi gjorde även provet i djurtransporter och avlivning och det gick hur bra som helst. 

23e september 2013

2013-09-23 | 12:25:00
Nu så är jag igång igen. Ni vet att förra veckan började jag och min vän ellinore vårat såkallade "nya liv". Vi satte upp egna mål och skapade ett schema som passade oss. Jag tycker det är viktigt att man utgår från sig själv när man lägger upp sin träning och kost. Jobbar du 8-16 varje dag så kanske du inte kan ta en promenad innan frukost eller köra pf (periodisk fasta) om dagarna. Det är ingen tävling om vem som är nyttigast utan det viktiga är att det är ett stabilt schema som du kan klara av att hålla.
 
Jag valde att låta mig själv ha en "fuskdag" i veckan - alltså en dag då jag får äta godis. Godis är ett måste för mig så att ta ifrån det helt ur min vardag skulle inte fungera. Jag är faktiskt helt chockad att jag klarade mig den här veckan från att äta godis. Den känslan är obeskrivlig, när man klarar någonting och jag blir så jävla peppad på att fortsätta. 
 
Förra veckan hade jag även 3 pass på gymmet, två danspass, tre ridpass och tre pws - jag ger mig själv godkänt! Den här veckan ska jag forsätta på samma spår men jag ska försöka ge mig ut och springa minst en gång. Är ni med mig? Fixa en grym spellista på sporify så kör vi på torsdag - vad tycker ni om det? Man behöver inte springa milen, spring så mycket ni orkar! Och tro mig, kommer jag ut i springspåret - så kommer ni fixa det också! 

22e september 2013

2013-09-22 | 21:28:32
Kvällens mat bestod av kyckling, beasås (dör-godhets-döden) och sallad. Hur gott som helst och nyttigt. Jag älskar LCHF, då kan jag äta hur mycket bea som helst. 

22e september 2013

2013-09-22 | 21:16:33
Hej sötingar. Allt bra? Dagen har varit i full rulle för mig. Jag hann dessvärre inte dra till gymmet idag. Det får bli på tisdag eller onsdag istället. Blev som sagt en sväng till ikea och ikano med mamma och pappa idag. Gick lös på bikbok och kom därifrån med en kjol, två t-shirts, en tröja och en jacka - total nöjd. Mer idag har jag pluggat, varit i stallet samt träffar ellinore. Nu ska jag krypa ner i plugget igen - imorgon är det prov i djur transporter. 
 
Aja. Jag är helt klart taggad för en ny vecka iallafall. Imorgon är det heldag på kolmården, som alltid på måndagar. Efter det blir det ut och äta med familjen, mamma och pappa har nämligen bröllopsdag. Mer i veckan blir det tjejmys, utgång, ridning, träning och jobb. Hur bra vecka? 
Bjuder på en liten sneak peak från plaggen så länge - fotar de bättre när jag har tid. 
 
 

22e september 2013

2013-09-22 | 12:18:55
Vaknat på rätt sida? Det har jag, trotts regnet. Morgonpromenaden gick prima, blött som tusan men skönt att komma ut. Nu ska jag till ikea + ikano med mamma och pappa och titta lite, mysigt. När jag var mindre åkte vi ofta till ikea när det regnade, nu var det säkert ett år sedan jag var där sist. Uppdaterar bättre med bilder när jag kommer hem. Puss så länge! 
 
Idag är det förövrigt den 22e september - vet ni vad det betyder?! Inom 4 dagar är min älskade tilda hemma igen efter 3 månader i afrika. WOPPA. Längtar sönder tills jag kan resa omkring i världen och upptäcka saker. 

21e september 2013

2013-09-22 | 00:21:00
Hejsan hoppsan snyggingar. Allt bra? Imorgon är söndagen äntligen här - jag tror faktiskt att söndagen är min farovitdag. Man har tid att planera veckan, träna, lägga ner lite extra tid på sig själv och göra sånt man vill. Min söndag kommer vara en riktig ewelina-dag.
 
Jag tänkte börja morgondagen med en morgonpromenad innan frukost, alltid mysigt att sätta igång dagen ordentligt med bra musik i öronen. Frukosten smakar mycket bättre efteråt också. Mer under dagen så ska jag ta hand om aragorn, funderar på om jag kanske ska rida ut i skogen på honom? Det får vädet bestämma! Sen ska jag sitta några timmar med plugg, har prov på måndag på djurtransporter - livet som djurvårdare, då måste man kunna sånt. Efter det stänger in mig på gymmet några timmar, det är jag värd. Japp. Så kommer min söndag se ut. Hur ska eran se ut?
 
Nej, nu är jag alldeles för trött. Vi hörs imorgon puddingar - och innan ni slänger på er pyjamasen, gå fram till spegeln och säg högt tre gånger " jag är fantastisk och jag duger som jag är". Lova - okej? Nu är jag trött på alla fina människor som mår dåligt pga dålig självkänsla. 
 
+ lovar att under veckan skriva lite träningstips, lite egoboost inlägg, lite mer om livet som djurvårdare, lite mer om framtidsplaner och lite mer om allt annat. - okej? Kanske kan bjuda på lite fler bilder från delfinariumet eller apariumet? Blir ev även en presentation om mig då ni fortsätter att öka - SÅ roligt!
 
ALLA NYA - VÄLKOMNA, FRÅGA PÅ OM DET ÄR NÅGOT NI UNDRAR. 
 
xoxo
 

21e september 2013

2013-09-22 | 00:12:28
Blev en liten filmkväll hos cattis tillsammans med ellinore och mig. Vi åkte förbi och köpte lite mat på vägen så satt vi framför lilla sjöjungfrun hela kvällen. Åh. jag älskar disneyfilmer. Så fina och så fulla med minnen. Ja. Det var super trevligt faktiskt. Nu ska jag gå mot sängen, imorgon är det tillbaka till verkligheten - morgonpromenad, rida aragorn, plugga och träna sen på kvällen. Skönt! Så vi hörs imorgon snyggingar. 

21e september 2013

2013-09-21 | 16:11:00
Lite fler bilder från gårdagen på mig. Jag vet inte riktigt om ni vill ha bilderna från kvällen? haha. Det var ju som sagt ett sexparty, så det kom en dam dit och pratade om sex och visade lite sexleksaker och sånt. Sen de som ville beställa grejer osv. Det höll väl på i sisådär 2h - det var faktiskt väldigt roligt. Funderar på att ha något liknande på nästa förfest som jag håller i.. 
 

21e september 2013

2013-09-21 | 15:42:35
Hej gobitar. Mår ni bra? Jag mår kanoners. Jag har varit nere i åbystallet och kollat på hopptävlingar lite. Mysigt! Nu är jag hemma, ska slänga i mig lite ägg, byta kläder sen dra vidare. Ikväll blir det nog myskväll med tjejerna. Ellinore slutar på ingelsta vid 18, funderar på om jag ska ta en pw dit - friskis och svettis stänger ju nu om några minuter, så dit hann jag ju inte. Vi märker! 

20e september 2013

2013-09-20 | 16:22:45
 
Nu måste jag springa till bussen. såhär ser jag ut ikväll iallafall. Jag kommer spendera natten i stan så vi hörs imorgon babes. Då har jag lite fler bilder till er. 

20e september 2013

2013-09-20 | 13:55:37
#tbt
har suttit med bloggen x antal timmar nu och fixat och trixat. Jag har fixat en ny kategori ; #tbt där kommer det komma upp gamla bilder och lite tillbaka blickar från mitt liv. Hah, vet inte om det kanske är jag som ser mest fram emot det. Men jag tycker att det ska bli roligt! Torsdagar it is. Kommer att sitta här ett tag till och putsa på ideer och sen ska jag in till stan och äta med erica. 
 
Här har ni iallafall en bild på mig och aragorn, tror det kan vara 2007 (?!) någon gång..  

20e september 2013

2013-09-20 | 12:06:02
Tjabba tjena allihopa! Sovit gott? Jag sov som en kratta, så valde att ge mig själv lite sovmorgon. Nu sitter jag vid pappas stora dator, min är nämligen kvar som gisslan i skolan och kommer få stanna där över helgen. Hur som helst, blir nog en rätt lugn fredag. Ska börja dagen med en lång promenad med hundarna och sen får vi se vad som händer. Är sugen på att träna, men eftersom att mitt gymkort har gått ut och jag redan har duschat + sminkat mig så blir det nog imorgon istället. Ikväll blir det iallafall sexparty med tjejerna. Fett! 
 
Bjuder på lite gamla bilder från pappas dator. Här är tuwa när hon var lite. Hur söt? 
 
 

19e september 2013

2013-09-19 | 23:42:57
Hejsan hoppsan karlsson! Allt bra? Jag har haft en överlag mycker bra dag. Sovmogon och en pw, tacos till lunch, gjorde en enkel redovisningen i skolan, slutade 1,5h tidigare från skolan (som att jag inte redan hade en kort dag?! 1h skoldag - värt), gick på stan och åt paussallad med carro, dansade gärnet på feminin vibe, fikade på espresso med eve och carro och körde gärnet på ghetto stiletto. Så jävla härligt att vara igång med dansen igen, trotts att man känner att man är lite ringrostig.. Men iallafall, dagens träning; morgonpromenad + 2h dans. Dagens kost; knäcke + vatten frukost, tacos lunch och sallad kvällsmat. Imorgon blir det nog ingen träning mer än dans och kanske någon promenad, men på lördag kör vi igen! 
 
Aja. Nu kom jag precis hem och ska sova, imorgon är det fredag och det känns gött. Något som inte riktigt känns lika gött just nu är livet. Fy vad jag är opepp på allt. Tänk att en liten kattunge kan påverka ens liv så mycket? Lämnade in världens sämsta uppgift idag, har suttit med den så sjukt mycket men fick verkligen inte till det, huvudet var någon annan stans. Känner mig oepp på skolan och tjejer - behöver jag ens nämna killprobem? Ae, det känns tungt just nu. Helst av allt vill jag ligga i sängen och kolla på film hela dagarna - men det skulle ju inte funka. Tacka vetja mina underbara vänner, mina fina djur och träningen - det förgyller mina dagar just nu. 
 
Vad tycker ni om det fina talet här över? Mina klasskompisar skrev den på svenskalektionen. Hah, dagens ungdom. 

19e september 2013

2013-09-19 | 10:26:49
Hej godingar. Idag har jag på mig mitt nya linne från gina tricot - älskar det. Jag kommer troligtvis frysa ihjäl, men vill man vara fin så får man lida pin. Nej, nu måste jag borsta tänderna och packa väskan och sedan gå mot bussen. Idag är det torsdag vilket betyder tacoslunch, djurens biologi, sväng på stan med carlos, paussallad, och sen daaaaans. 2h dans och jag längtar ihjäl mig!! Men ja, nu kör vi! 

18e september 2013

2013-09-18 | 21:49:20
Hah, min mamma kan faktiskt vara den bästa fotografen på jorden. - Evelinatwin, jag behöver din hjälp! Hur som, träningen gick super dåligt och jag är inte alls nöjd med min insats. Jag var frånvarande och ofokuserad och då blir aragorn likadan. Men han var fin iallafall, det är han alltid. Nej, nu ska jag plugga det sista innan jag lämnar in uppgiften och sen sova. Imorgon blir det upp tidigt och ta en morgonpromenad innan skolan börjar. ÅÅH: imorgon är det torsdag - jag ÄLSKAR torsdagar. Gissa why?!  WOPPA.

18e september 2013

2013-09-18 | 16:45:56
Plugga...plugga..plugga... snart är ena uppgiften kvar, då är det bara den "lätta" kvar. skönt! Jag ska kolla med mamma om hon har lust att fota lite under dressyrträningen - vi får se, kan vara att det blir för mörkt i ridhuset. 

18e september 2013

2013-09-18 | 15:22:16
Tjenis penis! Jag och Ellinore började dagen med ett TUFFT zumbapass. Det var hur roligt som helst och blev så sjukt trött i kroppen efteråt. Mitt friskis & svettis kort går ut idag, vilket SUGER. Nu funderar jag på hur jag ska göra framöver. Nytt kort måste jag ha - men vart? Aja. Nu sitter jag hemma och pluggar, det är vad jag kommer göra fram till klockan halv sex. Ikväll är det dressyrträning för ny tränare - det ska bli super roligt! 
 
Nej, var pluggpausen slut - tillbaka till djurens biologi. Tjing! 

17e september 2013

2013-09-17 | 17:02:23
Tjenare kungen! Sitter i detta nu och pluggar och pluggar och pluggar. Hehe. Varför ska man spara allt till sist varenda jävla gång? Ewelina - gör aldrig om det! Hur som så blev det ingen träning för mig idag, mer än en pw. Då plugget gick före.. Men både imorgon och på torsdag ska jag och ellinore träna tillsammans, fett! 
 
Nu ska jag ut och gå med hundarna och sen ska jag packa väskan och bege mig mot hellrin. Blir att övernatta där inatt igen, lika always. Sover oftare där en hemma nu för tiden, men det är så mysigt. Ikväll ska vi kolla på snabba cash och bara ha det mysigt.  
 
(tänkte göra en liten guid här. Hellrin + ellinore = samma person, min vän. Ellinor + syrran = samma person, min syster. Elli + ellinor = samma person, min klasskompis)
 
 

17e september 2013

2013-09-17 | 08:54:00
Godrmogon godingar. Är ni redo för att göra det bästa av denna tisdag? Det är jag, så nu kör vi igång. På tal om kör, snart kör bussen iväg utan mig - så vi hörs senare. Skola 10-15 som sagt. Ha en super bra tisdag så länge.

16e september 2013

2013-09-16 | 22:31:19
Då börjar den här måndagen gå mot sitt slut. Idag var första dagen på mitt och ellinores nyttiga liv - hur många gånger har man inte kört den? men man får faktiskt "börja om" hur många gånger man vill, hellre det än att man ger upp. Jag tycker att jag kan få godkänt betyg idag, en pw innan frukost, ett pass på friskis, 30 min på crosstrainern, knäcke + vatten till frukost, sallad + cola zero till lunch, köttfärswrap + mjölk till kvällsmat och en banan till kvällsfikat. Nu ska jag hinka ett stort glas med vatten innan jag tvättar bort ansiktsmasken och slänger mig på kudden. Pluggat har jag också gjort idag, faktistk kommit en bit på det. Duktig tjej!
Imorgon är det skola 10-15, då står idrott, mentorstid och kommunikation på schemat - as bra dag. Klockan står dock på halv åtta då jag ska ut och gå innan skolan - skönt som tusan. Efter skolan är tanken att jag ska ta hand om aragorn, träna samt gå en kvällspromenad. Hur bra tisdag kommer inte jag att ha?! 

16e september 2013

2013-09-16 | 21:13:02
Hur fint var det inte ute efter att jag hade tränat? sjukt! Aja. träningen gick bra, gick ett väldigt enkelt pass så var inte så jobbigt. Men jag drog mig dit iallafall och var där i 90 min. Kom hem, åt lite köttfärswrap och kollade sen lite på idol och färgade håret. Nu måste jag plugga - måste måste måste. Varför ska det vara så svårt att ta tag i det?! Troligtvis för att jag inte hittar någon fakta angående det jag ska skriva om, man blir så omotiverad när man känner att man gör ett dåligt jobb. blä. Men klart innan torsdag måste det bli #score

16e september 2013

2013-09-16 | 17:31:53
Hoppla! Har lite bråttom just nu, men hinner uppdatera er litegran. Det blev en trevlig och rätt slapp dag med ellinore idag. Vi började morgonen med en pw, för att sedan besöka tvättstugan x antal gånger och titta på tv. Vid tre tiden drog vi oss mot stan för lite paussallad och kollande av kläder. Hittade mig en tunika och ett linne och köpte även lite hårfärg innan jag kände mig nöjd. Nu sitter jag här i träningskläder och ska iväg till friskis och svettis för att köra ett pass - så vi hörs lite senare gobitar. 

16e september 2013

2013-09-16 | 11:39:15
Godmorgon hjältar! Allt bra? Jag och ellinore började dagen med en pw - hur härligt (äckligt) som helst. Nu äter vi lite knäcke framför tvn och ska snart mot stan. Senare blir det träning och jag är taggad. Vad ska ni göra idag? 

15e september 2013

2013-09-15 | 17:49:29
Hejsan hoppsan! Nu har jag (inte) pluggat lite och ska nu till ellinore för att spendera natten. Känner jag oss rätt så blir det vattenpipa, god mat, tv och väldigt mycket skratt. En bra kväll helt enkelt, de blir det alltid! 15e september 2013

2013-09-15 | 14:01:22
Bjuder på lite bilder från morgonen på NORF. Min syster var med och hoppade 90 + 1m, 0a + 9fel - aragorn var seg idag.. Blev iallafall en mycket trevlig start på söndagen, nu ska jag sitta och plugga några timmar (okej, har två uppgifter - bara att jag drar ut på tiden hela tiden..) sen ska jag mot ellinore igen för att hänga där i kväll. Mysigt. 

15e september 2013

2013-09-15 | 06:44:44

Vaknade tidigt idag, satte igång lite SATC. Här har jag legat ett tag och kommer fortsätta med det ett tag till. Om ca 45 min åker jag och alwa mot ellinore och vi åker sedan till norf och tittar på hästtävlingar. Mysigt!


14e september 2013

2013-09-14 | 20:58:27
Hej mina hjältar. Hur har eran lördag varit? Min har varit lugn - jag har tillbringat dagen med plugg (läs 30min av dagen) samt varit i stallet x antal timmar. Hur skönt som helst att vara där och bara njuta av lugnet - inte varit där sedan i tisdags ju. Nu ligger jag i mitt rum framför film och äter lite godis (oroa er inte, det blev inga ostbågar igår). 
 
Förövrigt så frågade min kära tvilling-evelina mig om hon inte fick följa med och fota när jag rider någondag. Hah, att ha en fotografkompi är varenda hästtjejens dröm!! 
 

14e september 2013

2013-09-14 | 11:46:59
Hej sötingar! Då var äntligen helgen här. Jag vaknade vid åtta men tvingade mig att försöka somna om - tills nu, klockan är halv tolv och det känns mer okej att kliva upp. Dagens schema är rätt obestämt faktiskt. Jag måste pilla lite på skoluppgifter, ta hand om aragorn och sen tror jag träning med syrran stod på schemat? Ska också planera kommande veckas träning och kost - ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen efter en veckas praktik och tokigheter. 
 
Hur som, först ska jag göra mig en stor och god frukost och sätta mig på balkongen. Ingen stress idag inte, känner att min kropp är rätt mör efter den här veckan - tidiga mornar, 9,5h pass, sjukdommar, tungt arbete, lite sömn osv. Så idag blir det en dag att ta hand om kroppen - en "me, myself & I" - dag. Men först, frukost! 

14e september 2013

2013-09-14 | 09:22:00
 
Såhär kan en förmiddag på apariumet se ut: 
 
7.30:
Öppna upp och tända ö-våningen på aphuset. Det första som står på schemat är att ge dvärgsilkesaporna mat i form av smått skurna frukter (äpple, vindrivor, plommon, banan osv) samt att tvätta rent deras bur och fylla på nytt vatten. Blicka sedan över schimpanserna och gorillorna för att kolla så att de är okej. Eller så går man till Gibbon och lemur och rengör, lägger ut foder, fyller på vatten och berikar i anläggningen. Om det är sommar/vår/soligt släppt även Lemurerna ut som sitter inne på nätterna. 
 
7.45:
Gorillorna tas ut (sätts i boxar vid kyla) och får frukost i form av smått skurna bitar - bitarna är små för att de ska ta tid för de att äta upp det. Då gör man rent i deras hägn med hjälp av en soppborste och lägger ut frukt och ny sly. Om det finns tid här så gör man även dvärgsilkesapornas mat. Är det kallt ute eller om de sitter i boxarna så tar man in Gorillorna innan lunch.
 
9.00:
Frukostrast
 
9.30:
Schimpanserna tas ut (sätts i boxar vid kyla) och deras hägn krattas och skuras. Sedan lägger man ut foder (frukt + grönt), sly samt berikar i anläggningen.
 
11.00: 
Om schimpanserna varit i boxarna, gör rent. Förbered även mat till kommande dagen = skär frukt + grönt!! På fredagar, packa in varor. Ev. ta in gorilla + schimpans. 
 
12.00
Lunchrast
 

13e september 2013

2013-09-13 | 20:18:04
Åh. Hej sötingar. Har ni haft en fin vecka? Jag har haft en vecka i fullt tempo. Har lämnat "hemmet" vid halv sex och kommit tillbaka tidigast vid halv sju tiden. Jag har haft många mysiga nätter med ellinore och jag kommer sakna att bo med den tjejen. Tänker flytta tillbaka snart, vi har fyllt kvällarna med godmat, tvmys, vattenpipa och väldigt mycket skratt. 
 
Igår var första danslektionen också, hur roligt som helst. Hann dock bara till ghetto stiletto lektionen, men wow vad roligt det var. Körde precis korografin här i sovrummet. - Härligt att vara igång med dansen igen! 
 
Ikväll ska jag vara hemma så jävla mycket, har två uppgifter att arbeta på men det får vänta tills imorgon. Ikväll ska jag äta min systers goda mat och ostbågar. 

13e september 2013

2013-09-13 | 09:15:36

Fredagen den 13e - ni är försiktiga idag va??! Ikväll kommer uppdatering som bara tusan. Nu ska jag fortsätta arbeta med aporna. Sen ska jag hem, hem & vara hemma för första gången på den här veckan. Så då hinner jag med att skriva lite inlägg till er, jag kryllar med idéer!


11e september 2013

2013-09-11 | 21:16:47

Tar en bloggpaus fram till lördag. Då får ni veta allt om aparium och bloggen kommer krylla med fina bilder och inspiration. Hur låter det?

Såhär spenderas min kväll förövrigt, precis som alla andra kvällar den här veckan. Ha det fint. Imorgon blir det aparium & 1h dans, as taggad!


10e september 2013

2013-09-10 | 19:37:05

Hej hopp! Det har varit en lugn dag idag. Jag har varit i stallet och lite sånt. Nu sitter jag hos ellinore och äter sallad framför fotbollen. Snart blir det idolmys! Sover här ikväll för att ha nära till 6.10 bussen imorgon. APARIUM JAG KOMMER TILLBAKA!!

Imorgon kommer dagen även bestå av plugg och ännu mera elli-mys. Är inneboende här ett tag nu, mysigt som bara den!


10e september 2013

2013-09-10 | 08:46:43

Pga en dålig natt med feber så blev det inget aparium idag. Det suger apa. Höhö..


9e september 2013

2013-09-09 | 19:17:45

Ligger just nu död i jolines soffa med en burk nudlar. Sjukt hur trött man blir av att jobba. Kommer spendera kvällen & natten här då Kolmårdsbussen går 6.10 imorgon bitti - YEY!


9e september 2013

2013-09-09 | 12:15:05

Förmiddagen har bestått av städning, rundvandring, foderhantering och ap-kollande. Mysigt!


9e september 2013

2013-09-09 | 07:20:50

Mot aparium!! Slutar klockan 17, då boendet direkt till joline. Ska försöka ta några bilder till er. Puss så länge!


8e september 2013

2013-09-08 | 23:19:01
Visste ni att det tar ungefär 21 dagar att skapa en ny vana? 21 dagar av ditt liv, det är ingenting! Ska vi köra en utmaning att vi alla försöker skapa en ny vana under 21 dagar? Jag ska se till att göra mig till den bästa personen jag kan vara. Jag kommer vara mig själv under hela mitt liv - då är det lika bra att göra mig till en person som jag tycker om. Livet blir inte bättre av att klaga, ta tummen ur röven! 
 
Nu börjar projektet världens bästa jag. Japp Let's do it. Nu ska jag torka tårarna för 5384095 gången och gå och lägga mig. Ska sova helt själv i min säng för första gången på tre veckor. Kommer inte ha någon lite tuss att mysa med, som ligger på bröstet och spinner i takt med mina hjärtslag. Jävla orättvis värld det här är!! 
 
Aja. klockan står på sex imorgon bitti - så bäst att jag försöker sova. Får se hur mycket jag hinner uppdatera er under veckan, som sagt både fullt upp och noll motivation för tillfället. Men vi kämpar på! 

8e september 2013

2013-09-08 | 17:38:11
Jobbig dag hemma hos familjen anzelius denna söndag. Så konstigt att en liten filur som näst intill varit med än 24/7 i 3 veckor nu är borta och ligger nedgrävd på trädgården. Min svanteman.. 
 
Dagen har innehållt tårar, tårar, begravning, tårar, fina sms från vänner, kolla på gamla bilder, tårar, slänga alla kattgrejer, tårar, varit med pappa och handlat mat - fått allt jag pekat på, jag har även ätit omänskliga mängder med socker, gråtit, suttit vid graven, gråtit och varit så jävla förbannad. 
 
Svante dog troligtvis pga något medfött fel som gjorde att han inte fungerade som han skulle. Det här är det värsta med att ha djur. Svante var min bebis och förutom dagarna i turkiet så har vi delat säng varje natt. Nurå? Jag är så jävla känslig när det gäller sånt här. Och att köpa en ny katt är inget alternativ, jag är ingen kattmänniska - jag är en svantemänniska. 
 
Ikväll ska jag kolla på mitt favoritavsnitt av valander, äta ännu mera socker, försöka tagga till och förbereda mig för helvecka på aparium, gråta, välja ut de finaste bilderna på svante som jag ska förstora och sova tidigt. Imorgon gäller det att fokusera.

8e september 2013

2013-09-08 | 13:28:01
RIP världens bästa svanteman - jag kommer alltid att älska dig. 

8e september 2013

2013-09-08 | 11:03:26
Ibland bli jag så jävla trött på omvärlden och dagens samhälle. Någon i denna värld har tutat i oss att vi inte duger som vi är utan att vi måste ha allt. Vi måste ha största, bästa kompisgänget, vi måste ha super bra betyg i skolan, vi måste ha fränaste jobbet, vi måste ha coolaste pojkvännen, snyggaste stilen.. u know it.
 
Det har gått så långt nu att man har slutat att vara sig själv. Man går istället igenom livet och försöker vara en dålig kopia på en människa som genom ens egna ögon är "lyckad". Hur cp är inte det? Man lever en gång och det finns bara en människa som dig själv - skit i hur alla andra gör saker och se till att be the best version of you instead. '
 
När man var liten brydde man sig inte om något, då tog man på sig de där kläderna som mamma lagt fram, borstade igenom håret - mest för att mamam tjatade om det, och gick till dagis/skolan för att ha kul. Nu börjar ångesten redan vid frukostvalet. 
 
Jag säger verkligen inte att jag är något bättre än er på det här, tvärtom. Jag är verkligen en sån människa som inte ser lyckan i att vara än själv utan man istället väljer en jävla b-roll som någon annan. Jag har en människa, som jag verkligen ser som sådär lyckad som jag skulle göra allt för att vara som, har ni det? Dock så läser hon nog den här bloggen - så jag håller det hemligt för er. 
 

8e september 2013

2013-09-08 | 09:38:00
 
Godmorgon hörreni. Jag såg fram emot en låååång sovmorgon idag. Så blev inte fallet, vaknade vid sex och har legat i sängen framför SATC sedan dess. Nu ska jag försöka få i svanteman lite mjölk, Hörde något om att kattungar inte ska få för mycket laktos - stämmer det? Vi testar att byta grädde mot mjölk, lite skillnad iallafall. 

7e september 2013

2013-09-07 | 18:07:42
Hann faktiskt se Tyras ritt idag efter jag kommit hem från min tävling. Den där hästen är ju skapligt snygg alltså.. Pontus Westergrens förra häst om jag inte minns fel? Snygg som tusan iallafall. 

7e september 2013

2013-09-07 | 17:48:52
Resterande tiden av den här dagen ska jag ta hand om den här killen. Syster jobbar och mamma & pappa är på årliga cykelfesten så jag är själv med alla djuren ikväll. Funderar på att åka och köpa lite caaandy ikväll. Vad tror ni på det? Jag hoppas även att det finns lite tacosrester kvar så att jag kan göra mig lite kvällsmat.
 
Svante rå, han är verkligen inte pigg just nu. Han har undertemp på 3 grader och har ingen ork att varken gå eller vara vaken. Om ni kollar videon på min instagram ( anzelius ) så ser ni hur svag han är. Men vi har ringt jourtelefonen på valla djurklinik 3ggr idag och pratat med de. "Så länge han inte har feber så kan ni vänta tills på måndag, se bara till att han får i sig grädde". Så nu har vi börjat mata honom med spruta igen - han hatar det. Heja svanteman, han måste klara det här! Veterinären klockan nio på måndag - jag räknar ner! 

7e september 2013

2013-09-07 | 13:45:50
Mästerfotografen Gith Anzelius har varit i farten igen: 
Hah, andra bilden är tagen precis i slutet av den ökade traven, därav att jag sitter bakåtlutad som en liten råtta. hah!  Hur gick det då? BRA. Jag är nöjd över min insats. Aragoen var inte alls så fin som han varit på passen hemma, men klockan var tidig och han har inga stabila nerver den där plutten. Detta ledde till att han inte ritkigt var framme för skänkeln och då istället hamnade bakom lod och blev lite framtung. Programridningen är jag nöjd över, jag fick en 4 (jäävla skrittdel, råkade pusha honom för mycket så han takta) och resten var 6-7 vilket känns bra och rättvist.
 
Däremot fick jag 5a på både hästens form och hästens framåtbjudning - den siffran tar man gånger två när man räknar ihop slutpoängen vilket gör att jag förlorade mycket på det. Men jag fick 7 på korrekthet samt på mitt arbete. Så jag är nöjd. Nu har jag lite att träna på tills nästa tävling då mitt mål är att slå poängen jag fick nu. Jag struntar ofta lite i placeringar och sånt, eftersom att jag rider mot stora dressyrhästar med min hopponny så känns det dåligt att jämföra sig. Jag tävlar mot mig själv men leder det till placering så tackar jag ju inte nej till det. Tror jag låg 3a (?) när jag lämnade tävlingsområdet, men sista stark var vid tolv typ - så vi åkte hem. 

7e september 2013

2013-09-07 | 07:01:25

Godmorgon! Frukosten är uppäten, hästen är knoppad + lastad och vi är nu på väg till NFK för dressyrtävling. Ska rida LB2 programmet, om det säger er något. Håll tummarna för mig.

Mål? Vi har inte varit ute på några månader nu; men hoppas på över 60% samt över en 4a på ökade skritten.


6e september 2013

2013-09-06 | 22:55:05
Igår fick jag klart att jag inte kommer få pengarna som mitt förra jobb är skyldig mig. Detta innebar att jag fick stryka mig från DJ utbildningen då jag inte skulle kunna lägga pengar på det. Jag är måttligt glad över det kan man ju säga. Det handlade om femsiffrigt belopp och som student är det mycket pengar. Fy. Ingen rolig nyhet det där..
 
Aja. Tacosen är uppäten och jag sitter framför datorn med ett glas cola och kollar igenom lite bilder. Mamma knäppte några bilder när jag red idag, men endast de första 10 minutrerna, sedan dog kameran. Men ja, här får ni de tre bilderna hon hann ta. De gör verkligen inte min ponny rättvisa, men bättre än inget. 
Imorgon får ni lite bättre bilder, på när han är uppvärmd och lite mer igång. Han är så fin!

6e september 2013

2013-09-06 | 15:36:00
Jag vet inte hur uppdaterade ni är när det gäller mediavärlden eller bloggar, men jag vet iallafall att Tyra Sjöstedt har flyttat till Norrköping med sina hästar. Jag har hört rykten om att det är i närheten av mitt stall, men inte vetat säkert. Det vet jag förvisso inte nu heller. Men imorgon har hon iallafall två starter i våran Pay & Jump. Kul! 
 
Jag har ju dressyrtävling på annat håll, men jag startar 8.35 och hon startar 11 - så jag hinner nog se henne. Jag håller tummarna för det iallafall, vill se hennes nya stjärna. 
 

6e september 2013

2013-09-06 | 10:28:00
Komigen nu svanteman, var lika envis som du är klockan fem på morgonen när magen kurrar, eller när du absolut vill vara i mitt knä när alla andra vill hälsa på dig - på måndag är det dags för veterinären och vi håller varenda jävla finger.
Min älskade pojke, nu klarar vi det här!
 
 

6e september 2013

2013-09-06 | 09:40:55
Försov mig och missade bussen - och eftersom att vi bara har en lektion idag där vi ska jobba på våra arbeten så har jag valt att jobba hemifrån istället. Läraren utmanade oss med en pampig introduktionsuppgift som ska vara klar om två veckor, jag ska ha ett A. Så nu måste jag ta reda på vad gorillans biologi har för betydelse i natubruket. Fett Så ja, förmiddagen kommer spenderas framför datorn här hemma. Något mer som står på schemat är att ta hand om aragorn och förbereda inför morgondagens tävling. Måste rida igenom programmet en sista gång också, så att det sitter ordentligt. 
 

5e september 2013

2013-09-05 | 21:43:55
Åh. Dansen var SÅÅÅ roligt. Kan inte fatta att jag varit ifrån det typ 2år snart (??!). Anmälde mig till båda kurserna och ser fram emot att dansa 2h/veckan nu framöver. Hur härligt? Nu är jag hemma, har ätit lite kvällmat, pussat på min svanteman och pratat med familjen lite.Ska gå och lägga mig rätt skapligt så ska bara hoppa in i duschen och sen dejta kudden.
 
Imorgon är det fredag, helt stört hur fort den här veckan gick. Imorgon är det skola fram till 11.15, sen är det stallet som gäller. Meningen var att jag skulle gå på Titanic utställningen, men får inte ihop schemat - suger. Men förbereder mig hellre för lördagens tävling än går på den. 

5e september 2013

2013-09-05 | 16:59:49

Fikan uppäten, nu blir det feminin vibe & ghetto stiletto i 120 (?) min. Är super taggad, hoppas de är roliga!


5e september 2013

2013-09-05 | 14:32:00
Har massa bilder från turkiet att visa er, men blogg.se vill fortfarande inte fungera med bilder?!

5e september 2013

2013-09-05 | 13:57:24

Hoppla! Halva skoldagen är klar och vi har lite rast. Slutar klockan 15 och då blir det att vara med tjejerna och sen testa på dans. Två olika danstyper ska vi testa på. Ska bli super roligt!

Det här bjöd skolmaten på förövrigt!


5e september 2013

2013-09-05 | 08:38:14


5e september 2013

2013-09-05 | 08:04:55
Gormorgon gobitar! Från och med nästa helg lovar jag att bloggen ska bli roligare och lite mer inspererande - okej? Det är så mycket just nu bara och nästa vecka är det aparium 8-17 och sen till stallet om dagarna. Aja. Nu ligger jag efter i dagens tidsschema. Ska till stallet nu, vid 11.15 tänkte jag försöka vara färdigfixad inne i stan, tror ni jag klarar det? Har Djurens Biologi 12.15-15 och sen kommer eftermiddagen spenderas i en svettig danssal under ungefär 2h - känns hur härligt som helst! 

4e september 2013

2013-09-04 | 23:23:53
Världens godaste sallad (all grönsallad och gurka, kyckling osv är i botten), Detta fick bli dagens frukost/lunch, till kvälsmaten bestod av räkor. Jappjappjapp räkfrossa is tha shit. Blev även att kolla lite på Maria Wärn (?) och prata skit med föräldrarna. Bra avslut på en fin onsdag!

4e september 2013

2013-09-04 | 23:20:12
Det är något fel med blogg.se i allmänhet. Fungerar inte att ladda upp bilder över datorn heller? Hoppas det är löst imorgon. Hann iallafall få in några bilder. På en snygg tjej som jag träffade idag samt ridhuset - ligger ruskigt fint. Hur som, nu har jag bajsont i magen så jag och svanteman ska sova. Imorgon står klockan på halv åtta, vid åtta hoppas jag på att sitta i bilen påväg till stallet. 

4e september 2013

2013-09-04 | 20:18:39

Aragorn var super fin idag med och det är så roligt att rida då! Idag blev det ett 85 min pass med fokus på tempo. I programmet är det mellanskritt - aragorns och min absoluta svagpunkt. Får jag högre än 4 där så är jag nöjd. Annars känns han super fin just nu. Imorgon blir det ett tidigt pass innan skolan. Härligt!


4e september 2013

2013-09-04 | 17:32:44

Blev super mysig tripp till stan tillsammans med Erica. Vi hade lite picknick och pratade lite skit. Perfekt onsdag! Har lite bilder från dagen, men mobilen verkar inte vilja ladda upp de - så ni får dem kväll. Nu sitter jag på bussen mot stallet, dags att träna lite mer inför lördagens tävling.


4e augusti 2013

2013-09-04 | 12:40:22

Godmorgon sötingar! Vaknade upp hos elli vid nio imorse (efter att ha gett vante mat vid 6-tiden). Nu håller vi på att fixa i ordning oss för stan. Jag och Svante ska träffa Erica en sväng innan vi beger oss hemåt. Mysigt!


3e september 2013

2013-09-03 | 19:43:36

Hej gobitar! Är hos elli nu och sitter framför tvn och äter lite kvällsmat. Kvällen kommer spenderas framför idol med elli, svanteman och godis. Hur härligt? Ska även försöka oss på att testa vattenpipan. Hur härlig kväll!? Jag ÄLSKAR att jag är ledig på onsdagar!!

Förövrigt så blev Svantes veterinärstid avbokad pga sjuk veterinär. Sjukt irriterande! Blir på måndag istället. Nu ska godis köpas. Puss mina fina!


3e september 2013

2013-09-03 | 10:34:27

Hej där! Titta vilka jag gick in i idag. Coolingarna!


3e september 2013

2013-09-03 | 08:12:43

Godmorgon! Ä på väg till skolan just nu för att ha idrottslektion i en timme. Härlig start på dagen!

Idag ska svanteman till veterinären. Jag kommer dessvärre inte kunna följa med honom, men mamma och syster tar med honom. - jag håller er uppdaterade!


2e september 2013

2013-09-02 | 21:41:45
Då börjar måndagen gå mot sitt slut. Det har varit en bra måndag och nu ligger jag i soffan med svanteman och myser framför tvn. Imorgon sätter min vecka igång på riktigt och såhär kommer den se ut:
 
Tisdag:
Skola 8.30-15
Veterinären med Svanteman
Träna
Sleepover med Elli
 
Onsdag:
Hänga med Elli
Lucha med Erica
Ta hand om Aragorn
Träna
 
Torsdag:
Ta hand om Aragorn
Skola 12.15-15
Träna
Träffa Isabell
 
Fredag:
Ta hand om Aragorn
Skola 8.30-11.15
Träna
 
Japp, typ så - från och till. Men nu ska jag förbereda mig för morgondagens skola. Det är idrott på schemat under första lektionen och sedan långrast, mentorstid, lunch och kommunikation. Jag har nog världens bästa schema.

2e september 2013

2013-09-02 | 20:37:36
Hej sötingar. Spenderade en timme ungefär hos erica och myste med valp-rakel, pratat om allt och gått promenad i spöregn. En mysig kväll! Hann även förbi maxi för att köpa block till skolan, så nu är jag redo för skolgången. Och på tal om skolgången så kommer vi ha praktik hela nästa vecka, min klass har blivit uppdelade till olika stall i kolmården.
 
Vart jag ska vara? Aparium!
Det ska bli super roligt att vara där faktiskt, har aldrig varit där och det ska bli kul att se hur allt ser ut och hur de jobbar. Så hela nästa vecka kommer jag alltså vara 8-17 på aparium i kolmården. Hur härligt? Förbered er för dålig bloggning om dagarna men massa bilder om kvällarna. Woppa! 

2e september 2013

2013-09-02 | 15:20:14

Ponnyn gick som en prins och kändes kanonfin! Nu ska jag pussa lite på svanteman och sen mot Erica. Inte träffat den tokfian på över en vecka nu - mycket prat att ta igen. Sen måste jag förbi stan och köpa block osv till skolan, har ju inte gjort det än. Japp. Det skall göras, så vi höra senare.

Svante tyckte förövrigt att min mat var godare än hans, förstår honom! Har ni känt hur kattmat luktar?


2e september 2013

2013-09-02 | 10:54:06

Godmorgon! Sovit gott? Jag sov som en prinsessa vilket ledde till att Svante inte fick frukost förrän vid nio. Stackarn..

Hur som, nu är jag ute på en pw. Ska försöka göra det innan frukost nu under veckorna. Det är så jävla skönt när man kommer ut och så härlig att äta frukost sen. 45 minuter ska jag minst vara ute varje dag. Idag får det bli typ exakt 45 minuter för sen ska jag till stallet och ta hand om ponnyn. Vi ska kötta inför lördagens tävling så det blir att ha honom hela veckan. Härligt!

Nej, nu ska jag öka tempot - så vi hörs.


1e september 2013

2013-09-02 | 00:10:22
 
Hej sötingar. Haft en fin söndag? Min har varit perfekt, full med tvhäng, familjegos, djurmys, bästishäng, planering och fina sms. Såna dagar gillar jag. Nu går vecka 35 mot sitt slut och vecka 36 kommer gående. Jag och joline har gått in i en nyttig månad nu - hur tror ni att det kommer gå? Just nu längtar jag faktiskt efter riktig mat och jag saknar min äggfrukost och jag saknar känslan efter ett riktigt svettigt pass. 
 
Aja. Imorgon är det måndag och jag är faktiskt ledig från skolan. Men istället ska jag göra så mycket annat. Min svanteman ska troligtvis till veterinären (håll tummarna!), en dressyrponny ska plågas, hårfärg ska köpas in (är brun/orangehårig nu pga solen), erica ska kramas sönder, saker ska avplaneras och grejer ska fixas. Har massa saker att berätta för er imorgon, både bra saker och lite mer tråkiga saker. Men som sagt, det tar vi imorgon. 
 
Nu ser jag fram emot att få sova på en mjuk kudde (kudden på hotellet var av betong) med min favorit man bredvid mig. HEY HO LET'S GO! Imorgon gör vi vecka 36 till den bästa möjliga - sov så gott! 

1e september 2013

2013-09-01 | 23:47:13
Tack världens bästa ellinore, min dräng och valross för en fantastisk resa. Den här kommer jag leva på länge!

1e september 2013

2013-09-01 | 19:46:00

Helt sinnessjukt att det är september redan!? Hur som, är på väg hem från bästis nu. Var där och uppdaterade henne lite om veckan, fick även en uppdatering om hennes vecka. Jag tror faktiskt aldrig att vi har varit ifrån varandra en vecka förut. Hur som så var det super mysigt. Resterande tid av kvällen kommer spenderas med familjen samt en kvällspromenad med fint sällskap. Tjing så länge!


1e september 2013

2013-09-01 | 15:55:11
Här är lite mer bilder från alanya. Vilken jävla resa jag har haft! Vilken störd vecka med så mycket drama, skratt, minnen och sol. Våra dagar har ungefär sätt ut såhär: sol, bad, majskolv, chips, majskolv, alohol, utgång! Japp, ungefär så såg varenda dag ut - så jävla fett. Tog inte så mycket bilder, och de flesta är inte ens okej att visa här. Hah. Men åh. Sån jävla resa, alanya - vilket jävla ställe. Det var verkligen inte sista gången jag åkte dit och VERKLIGEN VERKLIGEN inte sista gången jag reste med elli-pelli-h!! 

1e september 2013

2013-09-01 | 13:13:36
Hej gobitar. Nu är jag lite med levande. Jag behöver ofta några lugna timmar för mig själv precis efter jag har varit iväg en längre stund. Så ja, nu har jag kollat på nya pll avsnittet, ätit ostbågar, packat upp och gosat med djuren. Nu måste jag börja vara lite effektiv, kläder ska ner i tvätten, ansiktsmask måste på, veckan måste planeras och ni måste få uppdateras lite. 
 
Här får ni iallafall lite bilder från sista dagen, sista dagen spenderades med sovmorgon, hänga på poolområdet som vi lyckades så fri tillgång till, gå till stranden på andra sidan berget, shoppat lite på marknaden (köpte träningskläder till syrran, vattenpipa (!!), en tröja till mig själv, lite smycken och lite andra gosaker (som jag icke kan skriva ut här), sedan blev det ut och äta på restaurang - tänkte jag skriva, men kom på att vi dagen till ära gick till donken och åt lite cheeseburgare. Gott som tusan. 01.10 gick bussen mot antalya och flygplatsen, 08 - svensk tid, landade vi. 
 

1e september 2013

2013-09-01 | 10:09:29

Hemma i Sverige igen och det känns så bra faktiskt. Haft världens bästa vecka som jag tänkte berätta för er senare. Nu ska jag mysa ner mig i soffan framför pll med Svanteman och alwa. Hörs sen!